Het verhaal achter de Winkel

Het Broekenpaleis begon met broeken

Het Broekenpaleis‘ voor Grote en Lange maten Herenkleding is opgericht in 1926. Bij de opening werden alleen broeken verkocht. Vandaar de naam Het Broekenpaleis.

Een groot gedeelte van de broeken bestond toen al uit jeans. De winkel bediende veel medewerkers die in de haven van Rotterdam werkten. ‘Het Broekenpaleis’ ligt namelijk op loop afstand van de Rijnhaven.
Naast broeken werd de behoefte aan bovenkleding steeds groter, zodoende kwamen er: Overhemden, Colberts, Kostuums, Jassen, T-shirts, Truien, Vesten en alle overige herenkleding. Nu verkrijgbaar in Grote en Lange maten herenmode.

De haven

De meeste havenarbeiders waren fors en hadden vaak een grotere maat nodig dan beschikbaar was. Dit bracht de omslag naar Grote en Lange maten Herenkleding.
In 1970 is men toen op zoek gegaan naar herenkleding in grote maten en uiteraard gevonden. Dit alles heeft er toe geleid dat tegenwoordig de gehele winkel vol ligt met grote en lange maten herenmode en dat dit alles ook op voorraad is.

In datzelfde jaar is de grote maten herenkleding uitgebreid naar het niveau zoals dat tegenwoordig is. Alle soorten herenmode in grote en lange maten. De verkoop van de kleding betrof al lang niet meer alleen de havenwerkers, maar door mond op mondreclame werd de klantenkring steeds groter. Tegenwoordig komen de klanten uit heel Nederland met regelmaat ook uit België.

Webshop in grote en lange maten herenkleding

Met de komst van internet werd er een website gemaakt met daarop foto’s van ‘Het Broekenpaleis’ en de diverse aangeboden kleding. Dat heeft destijds gezorgd voor een toename van ons klantenbestand.

Veel klanten waren na bekijken van de foto’s op de website sneller bereid om naar de winkel te komen en daar hun kleding aan te schaffen. Er zijn ook klanten die de afstand te ver vinden of hun eigen maten weten. Voor deze mensen is er tegenwoordig een webshop opgezet. Nu kunt u uw kleding in Grote of in Lange maten gemakkelijk bestellen. Afstand speelt hierdoor geen rol meer.

‘Het Broekenpaleis’ heeft deskundige verkoopmedewerkers in de winkel die u kunnen helpen en vakkundig adviseren bij de selectie van uw kleding.

Wij wensen u veel plezier bij de keuze van uw kleding in de webshop of verwelkomen wij u in onze winkel!

Hulp bij het kiezen?

Openingstijden

  • Maandag Gesloten
  • Dinsdag 09:00 – 17:00
  • Woensdag 09:00 – 17:00
  • Donderdag 09:00 – 17:00
  • Vrijdag 09:00 – 17:00
  • Zaterdag 09:00 – 17:00
  • Zondag Gesloten

Afwijkende openingstijden

Afsluiten